Yürüyüş Alanı 24 Kamerayla İzleniyor

TAVŞANLI BELEDİYESİ’NİN YEŞİL ALAN KONUSUNDA ÖRNEK PROJESİ OLAN YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANINA SON SİSTEM HAREKETLİ KAMERALAR MONTE EDİLDİ. SİSTEM SAYESİNDE GÜVENLİK GÜÇLERİ OLUMSUZ DAVRANIŞLARA ANINDA MÜDAHALE EDEREK TAVİZ VERMEYECEK.

Tavşanlı Belediyesi tarafından kurulan sistem sayesinde güvenlik güçleri Asri Mezarlık yanındaki yürüyüş ve dinlenme alanını Mobese Sistemi’yle 24 saat gözetliyor. Belediye Bilgi İşlem ve Elektrik Servisi tarafından 12 direğe toplam 24 kamera bağlanarak elde edilen görüntüler her hangi bir olumsuzluk karşısında adli mercilere teslim ediliyor.
Yaklaşık 3 ay süren çalışma kapsamında 5’i hareketli, gece görüşü ve aydınlatması bulunan kameralar teknolojik bakımdan son sistem özelliklere sahip. Mezarlık içerisinde oluşturulan gözlem ve sistem odasında vatandaşların spor, dinlenme ve yürüyüş konusunda uğrak yeri olan yeşil alan ile Asri Mezarlık denetlenmiş oluyor.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler “Geçmiş yıllarda Yeni mahalle ve Hanımçeşme mahallemizin arasında bulunan Şehit Hüseyin Ordu caddesi üzerine yaptığımız örnek projemiz vatandaşlarımız tarafından çok beğenildi. Yürüyüş yolumuz ile spor alanlarımızda halkımız sağlıklı ve hareketli yaşam için burayı kullanıyor. Ayrıca oluşturduğumuz dinlenme alanlarında sohbet edilirken, çocuklarımızda oyun gruplarında eğlenceli vakit geçiriyor. Bu alanda zaman zaman vuku bulan olumsuzluklar karşısında önlem aldık. Bu alanın tamamını 24 kamerayla 24 saat gözetleyerek güvenlik güçlerimizle birlikte hareket ediyoruz” dedi