Ağaç Sökme Makinesiyle Tavşanlı’yı Yeşile Boyuyoruz

TAVŞANLI BELEDİYESİ 2016 YILINDA 1 MİLYON TL’YE ALDIĞI AĞAÇ SÖKME MAKİNESİYLE İLÇEYİ YEŞİLE BOYUYOR. ÇEVRE YOLU, GÖBEL, ADA VE ŞABAN DEDE MESİRE ALANINDA ÇOK BAŞARILI SONUÇLAR ALINDI. TEK BİR ÖRNEK VERİLECEK OLURSA BU MAKİNE SAYESİNDE ORMANLIK ALANDAN ŞABAN DEDE’NİN GİRİŞ YOLUNA 200 AĞAÇ DİKİLDİ.

Tavşanlı halkının özellikle hafta sonları akın ettiği, temiz havası ve piknik alanlarıyla beğeni toplayan Şaban Dede Mesire Alanı’ndaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’in Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü nezdindeki girişimleri sonucu hayat bulan projeye geçtiğimiz yıl start verilmişti.

Diğer taraftan yine geçtiğimiz yıllarda Belediye araç parkuruna kazandırılan Ağaç Sökme Makinesi yaptığı işlerle Şaban Dede yolunda ne kadar önemli olduğunu hissettiriyor. Bugüne kadar yüksek gerilim hatlarının bulunduğu ormanlık araziden sökülen 200 çam ağacı giriş yolunu süsledi. Hedef 250 ağacı Şaban Dede’ye taşımak