Yeni Eğitim Yılı İçin Program Düzenlendi

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BUGÜN DÜZENLENEN ÇELENK SUNMA VE RESMİ TÖRENLE BAŞLADI.
 TÖRENDE KONUŞAN BAŞKAN GÜLER’DEN ‘Z KUŞAĞI’ VURGUSU:
– “Z KUŞAĞI DENİLEN VE ADETA ÖTEKİLEŞTİRİLEN YENİ NESİLDEN UMUTLUYUZ. BU KUŞAĞI OLUMSUZ BİR NESİL GİBİ ALGILATMA ÇABALARI VAR. BİZ ÖYLE DÜŞÜNMÜYORUZ. 2023, 2053 VE 2071 HEDEFLERİNİ ORTAYA KOYACAK OLAN BU KUŞAKTIR.”
Tavşanlı’da yeni eğitim ve öğretim yılı Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve ardından İstiklal İlkokulunda düzenlenen resmi törenle başladı. Okul zili geçtiğimiz hafta çalmış, öğrenciler ders başı yapmıştı.
Bugün gerçekleştirilen resmi törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, ülkemizde nitelikli insan yetiştirilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Günün anlam önemine ilişkin şiirlerin okunduğu törende Halk Eğitim Merkezi’nin halk oyunları ekibinin gösterisi de beğeni topladı. Programın sonunda öğrenciler katılımcılara oratoryo sunumu gerçekleştirdi.
– BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER:
– “YENİ NESİL İLE İLGİLİ OLUMSUZ BİR ALGI ÇALIŞMASI VAR”
Törende bir konuşma yapan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, çocukların birer yarış atı konumuna getirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Ülkemizin dünya üzerinde yeniden bir lider olma hedefi var. Bu hedefin arkasındaki en büyük güç ahlaklı, devletine bağlı, İslami değerlerimize sahip çıkan yeni nesildir. Son zamanlarda Z kuşağı diye tabir çıkardılar ve bu kuşağın olumsuz bir nesil olduğu yönünde algılar oluşturuluyor. Halbuki bizler yeni nesilden son derece umutluyuz. Ortaya konulmuş olan 2023, 2053 ve 2071 milli hedefler konusunda gençlerimize güveniyoruz” diye konuştu.
Yeni eğitim ve öğretim yılının ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Öğrencilerimizin iyi eğitim almaları ve başarılı olmaları elbette çok önemli ancak ahlaklı ve düzgün karakterli birey olarak yetişmeleri ülkemiz açısından büyük önem arzediyor. Bu yönde velilerimize de önemli görevler düşmektedir. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve tüm velilere yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.