Şehir İçinde Ücretli Otopark Uygulaması Başlıyor

-UYGULAMA HAFTA İÇİ 08.00 İLE 18.00 SAATLERİ ARASINI KAPSIYOR.
-BAŞKAN GÜLER: “ŞEHİR MERKEZİ TRAFİK VE PARK KONUSUNDA TAM BİR KEŞMEKEŞE DÖNDÜ.”
İl/İlçe Trafik Komisyonu ve Tavşanlı Belediye Meclisi kararıyla Tavşanlı’da şehir içindeki belirlenen noktalarda ücretli otopark uygulaması Pazartesi itibariyle start alıyor.
Belediye Başkanı Mustafa Güler konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, ilçe merkezinin trafik ve park konusunda tam bir keşmekeşe döndüğünü vurgulayarak, “Şehir merkezindeki yoğunluk bu yönde bir çalışma yapılmasını zorunlu kılmıştır” dedi.
Başkan Güler, “Uzunca bir zamandır şehir merkezine baktığımız zaman yoğun bir araç karmaşasının olduğunu görüyoruz. Şehir merkezi, akşama kadar belirli insanların araçlarının konaklama alanı haline geldi. Merkezde işi olan veya alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarımızın araçlarını koyabilecekleri bir alan olmaktan çıktı” dedi.
Geçmiş dönemde ihaleye çıkılarak otopark işletmeciliğinin özel sektör tarafından yürütüldüğünü anımsatan Başkan Güler, “2019 seçimleri öncesinde bu anlamda koparılan fırtına neticesinde otopark işletmeciliğini iptal etmiştik. Daha sonra seçim boyunca da sürekli ifade ettiğimiz otopark işletmeciliği konusu bundan sonraki dönem içerisinde özel sektör değil, belediye ve belediye şirketi marifetiyle olacağını beyan etmiştik. Bu konuda her türlü hazırlığı yapmış olmamıza rağmen 2020 Mart ayında ülke gündemini meşgul eden pandemi ve beraberindeki ekonomik darlıktan sonra otopark işletmeciliğinin biraz daha ötelenmesini kararlaştırdık. Günümüze geldiğimizde; şehir merkezindeki can sıkıcı trafik yoğunluğu artık bir tedbirin alınmasını zorunlu kılmıştır” ifadelerini kullandı.
– HANGİ ALANLAR OTOPARK BÖLGESİ OLACAK?
Hangi bölgelerin otopark alanı olacağını da anlatan Güler, “Pazartesi itibariyle Cumhuriyet Meydanı’nın tamamında, Emet Caddesi’nde, eski vergi dairesinin altında ve onun devamındaki eski Hükümet Konağı’nın bulunduğu alandaki otoparkta, İstiklal ve İstasyon caddelerinde ayrıca Adliye Sokak’ta otopark uygulamasına başlayacağız. Bunu da ilgili kanun maddesine göre belediyelere verilen haklar çerçevesinde Kütahya İl Trafik Komisyonu’nun 23.01.2020 tarih ve 2020/27 sayılı kararıyla Tavşanlı Belediyesi şirketi olan TAGTAŞ marifetiyle gerçekleştiriyoruz. Uygulama hafta içi 08.00 ile 18.00 saatleri arasını kapsıyor” diye konuştu.
– OTOPARK ÜCRETLERİ
Otopark ücretleri hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “15 dakikaya olan ücretler 1 TL, 1 saate kadar 4 TL, 2 saate kadar 6 TL, 3 saat kadar 10 TL, 3 saat ve sonrası 10 TL’nin üzerine saat başı 2 TL şeklinde belirlendi. Mevcut alanlarda esnafımız ve mesken sahibi vatandaşlarımız var. Geçmişte olduğu gibi abonelik ücreti uygulaması yapmak suretiyle bu vatandaşlarımız kendi araçlarını uygun alanlara park etme imkanına kavuşmuş olacak. Bu konuda Belediyemiz TAGTAŞ şirketine başvurmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.