Tavşanlı’nın Hem Sanayi, Hemde Konutta Doğalgaz Sorunu Kalmadı

YÜKSEK BASINÇ ORANI 10 KATINA ÇIKARTILDI, BELDELERE DOĞALGAZ VERİLECEK

TAVŞANLI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER İLÇE HALKINA DOĞALGAZ KONUSUNDA MÜJDELİ BİR HABER VEREREK BOTAŞ’IN BASINÇ KAPASİTESİNİ DÜN AKŞAMDAN İTİBAREN 10 KATINA ÇIKARTTIĞINI SÖYLEDİ. BÖYLECE TAVŞANLI’DA 12 BİN KONUT KAPASİTESİ 120 BİNE YÜKSELTİLMİŞ OLDU.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, sosyal medya hesabından doğalgaz kapasitesiyle ilgili bir paylaşım yaparak ilçe ve beldelerimizde yaşayan halkımıza müjdeli haberler verdi. Başta OSB alanını besleyecek olan doğalgaz basınç hattının kapasitesi 10 kat arttırılarak özellikle kış aylarında abonelerin yaşayabileceği sorunlar ortadan kaldırılmış oldu.

Boru hattının kapasitesi şehir merkezleri açısından sınırlı bir rakamı kapsıyordu. Tavşanlı’da bu rakamın 12 bin konut ve iş yeri olduğu öğrenildi.

Tavşanlı Belediyesi’nin de girişimleriyle hem hattın kapasitesi hem de basınç oranı arttırılarak uzun yıllar sorun yaşanmadan doğalgaz kullanımının önü açıldı. Başkan Mustafa Güler bu konuda şu ifadeleri paylaştı; “Uzunca bir zamandır takipçisi olduğumuz, arazi kamulaştırmalarında Belediye teknik personeliyle işin içine dahil olduğumuz, Tavşanlı’nın önünü açacak olan Tavşanlı yüksek basınç hattı bu akşam (08.01.2019) itibariyle devreye girdi. BOTAŞ Genel Müdürlüğü Doğalgaz İşletmesi tarafından gaz verildi. Bunun anlamı şudur:Tavşanlı doğalgaz besleme kapasitesi 10 kat arttırıldı. Böylece Tavşanlı ilçemiz bugün Uşak ilinden daha fazla kapasitede doğalgaz almaya başlamıştır. Bu gelişmenin artılarını şöyle sıralayabiliriz;

1-Tavşanlı yerleşiminde her haneye doğalgaz aboneliği yapılabilecektir.Öncesinde mevcut sistemde 6 inçlik boru ile gelen gazın dağıtılabileceği abone sayısı yaklaşık 12000 civarındaydı. Bu sayının üstü sıkıntı oluşturmaktaydı.
2-Özellikle çok soğuk havalarda basınç düşmesi yaşanmayacak ve sistemin daha rahat çalışması sağlanacak.

3-Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi doğalgazla buluşacak, firmaların doğalgaz yok bahanesi ortadan kalkacaktır. Özellikle yeni firmalara OSB alanını tanıtırken yüksek basınçlı doğalgaz hattımız var; diyebileceğiz. Bu yatırımcıyı ikna etmede çok önemli bir avantaj sağlayacak. Aynı zamanda firma sahiplerimizde imalatta avantaj sağlayacaktır.
4- Tunçbilek’te yaşayan vatandaşlarımız için bir sorun haline gelen hava kirliliği beldeye doğalgazın ulaşmasıyla ortadan kalkacak; bir diğer beldemiz Kuruçay’ın doğalgaz hayali gerçekleşmiş olacaktır. Yüksek basınçlı yeni doğalgaz hattının Tavşanlı’ya gelişinde katkısı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Enerji Bakanımız Sn.Berat Albayrak’a, BOTAŞ Genel Müdürümüz Fatih Dönmez, BOTAŞ Doğalgaz Müdürümüz Yılmaz Demir, Çinigaz AŞ’den Rasim Akdoğan, yüksek basınçlı hat konusunda vekilliği döneminde büyük katkı sağlayan Vural Kavuncu hocam’a, Milletvekillerimize, İlçe Başkanımıza, İlçe Kaymakamımız Yüksel Kara’ya, talep konusunda ısrarcı olan belde Belediye Başkanlarımıza hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum.”