Operasyon Bölgesine Yardım Kampanyası Düzenlendi

TAVŞANLI BELEDİYESİ VE 12 STK’DAN OLUŞAN YARDIM PLATFORMU İŞ BİRLİĞİNDE BAŞLATILAN YARDIM KAMPAYASINDA TOPLANACAK ÜRÜNLER, OPERASYON BÖLGESİNE GÖNDERİLECEK. BURADA Kİ KOORDİNASYONU İSE BİR SÜRE ÖNCE YEREL POLİS UNSURLARINA EĞİTİM İÇİN SURİYE’YE GİDEN İLÇE JANDARMA KOMUTANI BİNBAŞI TUĞRUL DEMİRYÜREK YÜRÜTECEK. KAMPANYA 10 OCAK’TA SONA ERECEK.

Suriye’deki iç savaş kimyasal silahlarında kullanılmasıyla vahim sonuçlara, dinmeyen acılara neden oldu. Emperyal güçlerin köşe kapmaca yarışına girdiği sınır komşumuzda Türkiye Cumhuriyeti tarihinden aldığı misyonla milyonlarca mülteciye kapılarını açarken, kahraman Mehmetçiğimiz de özellikle ABD tarafından binlerce tır ve kargo uçaklarıyla konvansiyonel silahlarla donatılan terör odaklarına aman vermiyor.

Dünya’ya yiğitliğini Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonlarıyla bir kez daha kanıtlayan Türk Silahlı Kuvvetleri al bayrağımızın dalgalandığı topraklarda istikrar ve güvenin sürdürülebilmesi adına yerel unsurlara iç güvenlik eğitimi veriyor.

Bu eğitimlerde görev alan tanıdık bir isim var. Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuğrul Demiryürek, geçtiğimiz haftalarda Afrin – Cinderes bölgesine giderek altı ay sürecek programa katıldı.

Komutanını Suriye’ye uğurlayan Tavşanlı halkı bölgede yaşayan Türkmen kardeşleri için harekete geçti. Tavşanlı Belediyesi ile Sivil Toplum Kuruluşları iş birliğinde Gıda ve Nakdi Yardım Kampanyası başlatıldı.

Söz konusu mazlumlara el uzatmak olunca kısa sürede büyük miktarlarda yardım toplayan Tavşanlı halkı için Belediye Pasajındaki büro irtibat için açılırken, hazırlanan paketlerin teslim alınması için birde araç tahsis edildi.

Nakdi Yardımlarınızı makbuz karşılığı görevlilere teslim edebilir, gıda ve giyim eşyalarını büroya teslim edebilir yada 0545 379 60 89 nolu telefonu arayarak ev ve iş yerinizden alınmasını talep edebilirsiniz. Suriye’de ki Türkmen kardeşlerimiz için başlatılan kampanya 10 Ocak Perşembe günü sona erecek. Daha sonra hazırlanan paketler dualar eşliğinde operasyon bölgesine gönderilecek ve Tavşanlı Jandarma Komutanı Binbaşı Tuğrul Demiryürek aracılığıyla muhtaç insanlara dağıtımı yapılacak.

Konuya ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler “Bir süre önce operasyon bölgesine giden Jandarma komutanımızla görüştüm. Orada yaşayan Türkmen kardeşlerimiz başta olmak üzere bölge halkının yardım beklediğini öğrendik. Bu konuda Tavşanlı halkının hassasiyetini bildiğimiz için derhal harekete geçerek bu kampanyayı başlattık. Daha öncede onlarca tırı Suriye’ye ulaştırmıştık. Şimdide Tuğrul Binbaşımız için bir kampanya başlatıyoruz. Komutanımız buradan göndereceğimiz yardım paketlerini mazlum kardeşlerimize iletecek. Tavşanlı halkının desteğini bekliyorum” dedi