İlçe Merkezi’nde 43 Hotanlı Çeşmesi Yenileniyor

İLÇE HALKININ SEVEREK TÜKETTİĞİ HOTANLI SUYU İÇİN İLAVE HATLARLA BERABER 43 ÇEŞME YAPILDI. YIPRANAN ÇEŞMELER BELEDİYE EKİPLERİ TARAFINDAN YENİLENİYOR.

Ayvalı Köyünün dağlarından gelen Hotanlı Suyu Tavşanlı halkı tarafından beğenilerek tüketiliyor. Sudaki mineral yapı ve farklı tadından dolayı tercih edilen suyun vatandaşlara ulaştırılması için Tavşanlı Belediyesi gereken tüm çalışmaları yaparak çeşme sayını arttırıyor.
İlk etapta geçtiğimiz yıllarda ana hattı yenileyerek, suyun tek bir merkezde toplanması için ana depo inşaatını 2016 yılında tamamlayan Belediye ekipleri, çeşmeler içinde toplam 23 bin 400 merte ilave hat çekti.
19 mahallede toplam 43 çeşme bulunurken bu çeşmelerin yenilenmesi işlerine de devam ediliyor. İlerleyen günlerde çeşme sayısının arttırılarak ilçe halkının hizmetine sunulacağı bildirildi.