Göbel’e Atık Su Arıtma Tesisi Yapılacak

TAVŞANLI BELEDİYESİ GÖBEL TERMAL TESİSLERİ’NDE ATIK SU ARITMA TESİSİ KURUYOR. ZAFER KALKINMA AJANSI’NIN (ZEKA) DESTEKLEDİĞİ PROJE SAYESİNDE APART DAİRELER DAHİL TESİSLERDE KULLANILAN SU TEMİZLENDİKTEN SONRA DOĞAYA BIRAKILMIŞ OLACAK.

“Proje Senden Destek Bizden” sloganıyla faaliyetlerini sürdüren Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) bugüne kadar kamu kurumlarına 1.2 milyar TL, KOBİ’lere ise 800 milyon TL’ye varan hibe destekleri sağlayarak Kütahya’nın gelişimine yönelik çok önemli işlevleri yerine getirmiş oluyor.

Bu bağlamda Tavşanlı ilçesinin hibe desteklerinden en iyi şekilde faydalanması adına Tavşanlı Belediyesi sürekli üst düzey projeler hazırlayarak kurumun kapısını çalan kurumların başını çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz  ZEKA’da düzenlenen törenle “Göbel Termal Tesisleri Daha Çevreci Oluyor” isimli projeye imza attı. Toplam 278 bin TL’lik projeyle Göbel’deki hamam ve havuzlardan boşaltılan suyun arıtılması hedefleniyor. 278 bin TL’nin %60’nı Ajans, %40’nı ise Belediye karşılayacak.

Hayata geçirilecek olan projenin niteliği şöyle özetleniyor ” Belediyece yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde Katı atıklar, KÜKAB (Kütahya Katı Atık Birliği) tarafından toplanarak bertaraf edilmektedir. Sıvı atıklar ise Belediye sorumluluğundadır. Sıvı atıklar ile ilgili sorunun çözümüne yönelik olarak bu proje hazırlanmıştır. Proje kapsamında Göbel’de yer alan Tavşanlı Belediyesi’ne ait termal tesislerin atık suyunun arıtılması için yeterli olacak 200 m3/gün kapasiteli atık su arıtma tesisi kurulması planlanmaktadır. Yapılacak tesis ile ortalama 1.000 kişi kapasitesinde sıvı atığın bertaraf edilmesi hedeflenmektedir.”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler “Zafer Kalkınma Ajansı’nın hibe desteklerinden yararlanarak Göbel Termal Tesislerimizde çevre adına kıymetli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Hamam, havuzlar ve apart dairelerimizde kullanılan atık sular tek bir merkezde toplanacak.  Burada günlük 1000 kişinin kullandığı atık suyu arıtıp temizleyecek bir Atık Su Arıtma Tesisi inşa edeceğiz. Bu vesileyle Turizm alanında Kütahya ve Tavşanlı’mıza değer katmış olacağız. İlçemize şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı