Dağçeşme’de 79 Konutun Hak Sahibi Belli Oldu

DAĞÇEŞME MAHALLESİ’NE YAPILAN 79 DAİRENİN SAHİPLERİ KÜLTÜR SARAYI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN KURA İLE BELLİ OLDU. İSMİNİ EKRANDA GÖREN VATANDAŞLAR BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI. AYRICA KURA TÖRENİNDE ÖMERBEY MAHALLESİNE YAPILACAK 1024 KONUT İÇİN İHALE AŞAMASINA GEÇİLDİĞİNİN MÜJDESİ VERİLDİ.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından  Dağçeşme Mahallesi’nde inşa edilen 79 konutun kuraları noter huzurunda çekildi. Alt gelir grubu kapsamındaki konutlar için 1000 kişi baş vuru yaptı. Şehit aileleri, engelli ve emeklilerin öncelikli değerlendirildiği kura çekiminde ismini ekranda gören vatandaşlar büyük sevinç yaşayarak göz yaşlarına engel olamadı.

İsimlerin belirlenmesi ile artık hak sahiplerinin TOKİ ile yapacağı sözleşme sürecine girildi. Vatandaşlar Halk Bankası’na giderek peşinatlarını yatıracak ve anahtarlarının teslim edilmesini bekleyecek.

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER:

“VATANDAŞLARIMIZ İSMİM ÇIKMADI DİYE ÜZÜLMESİN ÖMERMBEY’E 1024 KONUT İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ TAMAMLANDI. TOKİ GELECEK AY İHALEYE ÇIKIYOR”

TOKİ konut belirleme kura töreninden sonra değerlendirmelerde bulunan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 79 konut hak sahiplerine hayırlı olsun dileklerini ileterek Ömerbey’de tahsis edilen araziye 1024 konut yapılacağını hatırlattı. Başkan Güler “Bugün Kültür Sarayımızda gerçekleştirilen kurada ev sahibi olma hayali kuran ve ismi çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesin. Ömerbey için zemin etütleri tamamlandı ve alt yapısı hazırlandı. TOKİ talepleri toplayarak bir kaç ay içerisinde 1024 konut için ihaleye çıkacak. Farklı tiplerde her gelir grubuna uygun evler inşa edilecek. İnşallah bu konutlarımız halkımızın beklentilerine cevap verecek” dedi