3 Kıtadan 65 Misafir Ağırlıyoruz

ULUSLARARASI KÜLTÜR SEMPOZYUMU BAŞLADI

26 ÜLKEDEN 65 REKTÖR VE AKADEMİSYENİN KATILDILDIĞI “KÜLTÜRLERİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ VE ÜNİVERSİTELERİN ROLÜ” KONULU SEMPOZYUM KÜTAHYA’DA BAŞLADI. AÇILIŞ PROGRAMINA; MİSAFİRAKADEMİSYENLEREEV SAHİPLİĞİYAPANTAVŞANLIBELEDİYESİADINABAŞKANYARDIMCISI ALİ ÖZDEN KATILDI.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tavşanlı Belediyesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü” konulu uluslararası sempozyum düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mavi Salon’da gerçekleştirilen çalıştaya; Kütahya Valisi Ömer Toraman, Rektör Prof. Dr. Remzi Gören ve il protokolü ile Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özden ile DPÜ Gelişim Stratejileri Araştırma Merkezi Müdürü Bülent Cırık ve akademisyenler katıldı.

Çalıştayda Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Lübnan, Macaristan, Pakistan ve Uganda gibi toplam 26 ülkeden gelen akademisyenler ile kültürel dostlukların güçlendirilmesi hususunda atılması gereken adımlarkonuşuluyor.

İki gün sürecek olan çalıştaya iştirak eden rektör ve akademisyenler Tavşanlı Belediyesi’nin misafiri olarak Göbel Termal Tesislerinde konaklıyor.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, bu tür organizasyonların öneminde dikkat çekerek Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Lübnan, Macaristan, Pakistan ve Uganda gibi toplam 26 ülkeden gelen akademisyenleri Tavşanlı’da ağırlamaktan onur duyduklarını kaydetti.