28 Şubat Konferansı’na Büyük İlgi

GAZETECİ TURGAY GÜLER, MUSTAFA HACIMUSTAFAOĞULLARI VE ALİYE ÖZKUL TAVŞANLILILAR İLE BULUŞTU.

GAZETECİ YAZAR TURGAY GÜLER İLE 28 ŞUBAT MAĞDURLARI ASDER GENEL BAŞKAN VEKİLİ MUSTAFA HACIMUSTAFAOĞULLARI İLE ALİYE ÖZKUL TAVŞANLI’DA DÜZENLENEN KONFERANSTA KONUŞTU.

Tavşanlı’da; Belediye ve Dumlupınar Üniversitesi işbirliğiyle 28 Şubat’tan 2023 Türkiye’sine konulu konferans düzenlendi. Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler ile 28 Şubat mağdurlarından ASDER Başkan Vekili Mustafa Hacımustafaoğulları ve Sosyolog Aliye Özkul’un konuşmacı olarak katıldığı konferans yoğun ilgi gördü.
Konferansa Kaymakam Yüksel Kara, DPÜ Rektörü Remzi Gören, Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti İlçe Başkanı Nejat Tülek, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, kurum ve daire amirleri, STK temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Afrika turuna iştirak eden Gazeteci-Yazar Turgay Güler, konuşmasına buradaki izlenimlerini anlatarak başladı.

– İSLAM DÜNYASI ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLAR
Turgay Güler dünyaya 5 büyük gücün hakim olduğunu ve bunların ülkemiz ile İslam dünyasında çeşitli oyunlar oynadığını belirterek, dünyadaki bütün zenginlikleri bu devletlerin yönettiğini söyledi.
Turgay Güler, “Bu devletler kendilerini dünyanın ağaları olarak görüyor. Bunlar silah satmak için savaş, para kazanmak için ekonomik darbe, ilaçları satmak içinde hastalıklar çıkarmıştır. PKK, DAEŞ gibi terör örgütleri de bunların paralı askeridir. Her yüzyılda bir dünya yeniden şekillenir. Yüz yılını tamamlamayan devletler, yok olma sürecine girdi. Bu devletler Suriye, Irak, Libya, Ukrayna, Yemen gibi ülkeler yüzyıllarını tamamlamadan hepsi de paramparça oldu. 2013 yılında ülkemizi de bu şekilde paramparça etmek istediler. Gezi olaylarıyla başlayan süreç, ülkemizde ayaklanma ve Türkiye’nin işini bitirilmesi amaçlanmıştı. Aynı süreç 17-25 Aralık süreçleri, 6-8 Ekim Kobani Olayları ve son olarak da 15 Temmuz’da sürdürmeye çalıştılar ama başarıyı asla yakalayamadılar” ifadelerini kullandı.

– AFRİN OPERASYONU
Türk Silahlı Kuvvetlerinin 7 düvele kafa tuttuğu Afrin harekâtının da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Turgay Güler, “Emperyalistlerin yeni cephesi Afrin oldu. Ülkemizi kuşatmaya kalkan bu güçlere karşı, başlattığımız Afrin operasyonu bu oyunu bozmuştur. Bundan öncekilerde olduğu gibi bu ve bundan sonraki tüm oyunlarında da asla başarıya ulaşamayacaklar” diye konuştu.

– EMPERYALİSTLERİN KARŞISINA DİKİLEN LİDERLER
Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan’ın kendilerini her şeyin üstünde gören bu güçlere karşı durdukları için bir şekilde cezalandırıldıklarını ifade eden Güler, “Şimdi yine bunların karşısına dikilen bir lider var. halk desteğini de arkasın alan Sayın Cumhurbaşkanı’mıza yönelik sürekli yeni tezgahlar ortaya kuruyorlar. 28 Şubat’tan günümüze yaşanan tüm hadiseler aynı merkezlerden koordine edilen oyunlardır” ifadelerini kullandı.

– MUSTAFA HACIMUSTAFAOĞULLARI ORDUDAN İHRAÇ EDİLDİĞİ 28 ŞUBAT SÜRECİNDE YAŞADIKLARINI ANLATTI
28 Şubat sürecinde binbaşı rütbesindeyken TSK ihraç edilen ve yapılan son düzenlemeyle hakları iade edilip albay rütbesiyle emekli edilen Hava Kıdemli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları, yaşadıklarını Tavşanlılılar ile paylaştı.
Yapılanlar karşısında müspet bir hikmet aradıklarını anlatan Hacımustafaoğulları, “Öyle bir şey yoksa bile Rabbimin bir takdiri vardır. Rabbim ne eylerse güzel eyler, öyle gördük mutlak bu insanlar kötü niyetle bunu yapsalar da Rabbim’in geleceğe dönük mutlaka farklı hikmetleri vardır ve bu da bizim imtihanımızdır dedik, sabrettik mücadeleyi sürdürdük.” diye konuştu.

– SOSYOLOG ALİYE ÖZKUL:
– 28 ŞUBAT SÜRECİNİN BEN VE BENİM GİBİ ARKADAŞLARA YAPTIĞI BASKI VE EZİYEN TELAFİ EDİLEMEZ
Üniversitede başörtülü olduğu için defalarca okuldan uzaklaştırılan ve eğitimine ara vermek zorunda kalan sosyolog Aliye Özkul ise o dönemde arkadaşlarıyla yaşadıklarını unutamadığını anlattı.
Sosyolog Özkul: “Okulu bıraktık, çünkü başörtülü öğrenciler olarak üzerimizde büyük sorumluluk hissediyorduk. Başörtümüzün kimliğimizin bir parçası olduğunu ve bu kimliğimizle var olmamız gerektiğini düşünüyorduk. 28 Şubat sürecinin ben ve benim gibi arkadaşlarıma yaptığı baskı ve eziyet telafi edilemez” diye konuştu.
Kaymakam Yüksel Kara, Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti İlçe Başkanı Nejat Tülek ve TTSO Başkanı Davut Efe konuşmacılara günün anısına hediye takdim ettiler.