Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yılını kutluyoruz

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Tavşanlı’da bir dizi programlarla kutlandı. İlk olarak sabah erken erken saatlerde Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreni düzenlendi. Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belediye Başkan Vekili Naci Erarslan ile dernek başkanları anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Üstçavuş Adem Albayrak yaptı.
Daha sonra heyet şehit yakını ve gazi derneklerini ziyaret ederek Tavşanlı Şehitliği’ne geçti. Burada okunan Kur’an tilavetlerinin ardından aziz şehitlerimiz için dua edildi.
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde Kız İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen programla etkinlikler sona erdi. Özel Yıldız Eğitim Kurumları öğrencileri tarafından sahnelenen tiyatro ve oratoryo gösterisi alkış topladı. Yıl içerisinde düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.