Işık Dede Başkan Güler’i Ziyaret Etti

BİLECİK SÖĞÜT İLÇESİNDE ÖZELLİKLE GENÇLERİN EĞİTİMİ İÇİN YAPTIĞI HAYIR İŞLERİYLE BİLİNEN MUSTAFA IŞIK TAVŞANLI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER’İ ZİYARET ETTİ. IŞIK DEDE’YE ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ BİLECİK BAŞKANI AHMET DUMANGÖZ’DE EŞLİK ETTİ.

Bilecik’in tanınmış simalarından ve “Işık Dede” olarak bilinen hayırsever Mustafa Işık, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’i makamında ziyaret etti. Söğüt’te İmam Hatip Lisesi için verdiği mücadele ve hayır işleriyle tanınan 80 yaşındaki Mustafa Işık’a Bilecik Anadolu Gençlik Dernek Başkanı Ahmet Dumangöz’de eşlik etti.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’i çok sevdiğini ve hizmetlerini takdir ettiğini söyleyen Işık Dede, 2000’li yıllarda 28 Şubat sürecinde kapatılmak istenen İmam Hatip Liseleri’nin simge isimleri arasına girdi. O dönemde öğrenci sayısı 8’e kadar düşen okullarının kapanmaması için Doğu ve Güneydoğu yollarına düştü. Binlerce kilometrelik yolu kat edip Hakkari, Şırnak, Van ve Kars’ın ilçelerine, köylerine gitti. Köylülere dil döküp, “Çocuğunuzu yatılı olarak okutalım. Bütün masraflarını karşılayalım. Çocuklarınızı bize emanet edin” dedi. İlk yıl manidar bir rakamla tam 28 öğrenciyi aileleri Söğüt’e gönderdi ve eğitim camiasında Mustafa Işık ismi bilinir oldu. Bugün Işık Dede hala öğrencilere burs veriyor, onların ihtiyaçlarını karşılamak adına Karadeniz, Marmara ve Ege bölgesi başta olmak üzere yurdun dört bir tarafında hayır işleriyle uğraşıyor.

Mustafa Işık ve Bilecik Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Başkanını Tavşanlı’da ağırlamaktan son derece memnun olduğunu ifade eden Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise Işık Dede’nin elini öperek teşekkür etti. Başkan Güler “Mustafa amcanın gençler için yaptıklarını sadece Bilecik değil tüm Türkiye biliyor. İmam Hatip Liseleri’nin en zor döneminde Mustafa amca hem Söğüt’ü okulsuz bırakmadı hem de doğu illerimizde belki erken yaşta evlendirilecek, belki çocuk işçi yapılacak, belki de Allah korusun terör örgütünün eline düşecek gençlerin elinden tuttu. O günler çok zor günlerdi ve 80 yaşına gelmiş hala şehir şehir gezen bu amca bugüne kadar yüzlerce gencimize hizmet ederek “Işık Dede” oldu. Allah binlerce kez razı olsun. Onun hayır duasını almak bizim için çok kıymetli” dedi.

dsc_0853

????????????????????????????????????